Posted on

Treadling A Singer 201-2 en Stuff

Ik heb nog een flare omhoog van VSMAD (Vintage Naaimachine Acquisition Disorder). Ik dacht dat ik het onder controle had, maar blijkbaar niet. Deze stoornis kan niet worden genezen, maar gaat af en toe in remissie.

Ik heb in de afgelopen maand twee nieuwe machines verworven – een zanger 201 voor mezelf, en een handkrukzanger 99K om mijn dochter te instrueren om aan te halen. Ik ben echter heel blij van mezelf, omdat ik ook een naaimachine weggaf. Dit was de eerste keer dat een naaimachine mijn bezit heeft verlaten. Sergers uitgesloten, de Janome Magnolia 7306 die ik weggaf, was de enige naaimachine die ik bezat die ik in deze eeuw werd vervaardigd. Het had een paar steken die mijn andere machines niet hebben, maar het zat nog steeds gewoon op de plank omdat ik liever vintage machines naai, dus ik ben blij dat het naar een goed huis ging.

My Vsmad Flare Up werd geactiveerd door een perfect onschuldige opmerking in een bericht van Peter Lappin. In dit bericht zei hij dat hij knoopsgaten maakte met zijn zanger-knoopholer – degene die sjablonen gebruikt. Ik dacht “Wacht, wat? Heeft zanger knoopholens gemaakt die geen sjablonen gebruiken? ” Ik had alleen gehoord van het soort knoopholer met sjablonen, en ik klagen altijd dat ik niet precies de beste size ontwerpsjabloon heb, ook al heb ik elke maat ontwerpsjabloon voor mijn knoopholer. Ik was behoorlijk opgewonden om te leren dat ze knoopholens hebben gemaakt die kunnen worden aangepast om elk knoopsgat te maken. Peter maakte een video die deze verstelbare Buttonsholer van Oude stijl op zijn Singer 201 Naaimachine aantoont. Met deze knoopholer kunt u ongeveer alles aanpassen door verschillende vleugelmoeren en schroeven te draaien.

Ik kocht een van deze knoopholens vrij goedkoop op eBay. Niemand lijkt om een ​​of andere reden ze te willen. Ik denk dat ze geweldig zijn. Als u op zoek bent naar één, zoek naar zanger part # 121795. Ze nemen wel een beetje met een dierbare om alles goed te krijgen, dus ik zal waarschijnlijk de Button Holer van het ontwerpsjabloon gebruiken als het de grootte heeft die ik wil. Ik zal blij zijn om het verstelbare knoopholer te hebben wanneer ik een andere maat nodig heb.

Na het zien van hoe het Singer 201 Naaimachine in Peter’s Buttholer-video de feedhonden kan laten vallen, moest ik natuurlijk dat model van naaimachine onderzoeken. Ik besefte snel waarom ik dit model altijd had genegeerd – in de VS, vrijwel elke zanger 201 vind je een 201-2, wat de versnellingsgerichte “potented” motorversie is. Ik had altijd gewoon gedacht aan de 201 als “dat industriële ogende model dat ik niet op een tredle-basis kan zetten” en negeerde het. Maar na het lezen van veel meer over deze naaimachine, kwam ik erachter dat het in andere versies naast de ingemaakte motor – 201-1 (Treadle), 201-3 (riemgestuurde motor) en 201-4 (handslinger).

Ik had geprobeerd mijn trapper-zanger 252 te vervangen door een tredle zanger 328K, omdat ik weet dat de plastic versnelling diep in de 252 op een bepaald moment in de komende jaren zal breken, maar ik geniet niet in naaien op de 328K. Ik kreeg onlangs een ander handwiel voor het, dus ik kan het op twee keer per snelheid trappen als voorheen. Ik heb een update toegevoegd aan het einde van mijn vorige bericht over de 328K die de modificatie toont die ik moest doen om het andere handwiel te laten werken.

Toen ik lees over hoe absoluut fantastisch de zanger 201 is om aan te halen, moest ik er een hebben, omdat de 328K me gewoon niet blij maakt als mijn belangrijkste naaimachine. En natuurlijk zouden de 201 moeten gaan op een tredelebasis, omdat ik een beetje gek ben over het naaien op de naaimachines van de trapper. De riem aangedreven 201-3’s zijn te vinden op eBay, maar ze zijn meestal “gerenoveerd”, schip uit Canada of het Verenigd Koninkrijk, en kosten enkele honderden dollars. Ik begon me af te vragen of ik een ingemaakte motorversie kon converteren om te worden gehaald en wat geld bespaart.

Ik vond deze Flikr pagina waarin de stappen die nodig zijn om een ​​201-2 converteren naar worden treadled, riem aangedreven, of met de hand aangezwengeld. Ja, dat kan worden gedaan! Er is ook een uitleg over watteren board die demonstreert omzetten zanger 15-91 potted motor trapper, een vergelijkbaar proces. Je hebt een gespaakt handwiel (aka handwiel) nodig hebben, en als je een spoelwinder op de geconverteerde 201 wilt, zult u een riem bewaker van een ander apparaat (zie volgende paragraaf) nodig. Aan een riem bewaker en spoelopwinder installeren, moet je om te boren en tik een paar schroefgaten, maar anders dan dat, de conversie gaat alleen met behulp van een schroevendraaier.

Ik kocht een gordel bewaker en spoelopwinder uit een 201-3 uit het Verenigd Koninkrijk op ebay. Als u een riem bewaker uit een 201-3 niet kan vinden, ik denk dat het zou ook werken aan een zanger te krijgen 15-90 of 15-88 riembeschermer en vervang haar spoelopwinder met de spoelas van de 201-2 ingemaakte motor bijeenkomst. Het model 15 het gebruik klasse 15 klossen, die een groter gat dan de klasse 66 klossen van de 201’s gebruik, zodat u niet in staat zal zijn om het model 15 spoelopwinder gebruiken.

Om een ​​ingemaakte motor naai-apparaat om pedaal of met de hand te zetten slinger je een zanger negen spaak handwiel nodig. Een gespaakt wiel van een zanger model 15, 66, 99, 127 of 128 oom te werken. Ik heb gelezen over de slechte kwaliteit van de reproductie spooked handwielen, dus ik zou niet voorstellen om er een van die te krijgen. Ik denk dat je een solide handwiel voor het betreden zou kunnen gebruiken als je er een hebt, maar deze hebben meestal een grotere diameter bij de riemgroef, waardoor het langzaam wordt naaien.

Voor het converteren naar riemgedreven motor, zou u het vaste handwiel van een van de bovenstaande modellen besproken met de grotere diameter bij de riemgroef, zodat u de motor niet zult belasten. Af en toe loop je over een solide handwiel met dezelfde kleine diameter aan de riemgroef als de spaakde wielen, dus weergave daarvoor.

Ik ben nog niet geraakt om de spoelwinder nog te installeren, omdat ik wat hulpmiddelen moet kopen om te boren en op de gaten te tikken. Het naaimachine werkt perfect zonder het, en ik ben gewoon klossen op een ander apparaat voor nu. Weet je, omdat ik niet precies een tekort aan naaimachines heb. . .
12/2/2015 Ik heb het geïnstalleerd! De Riem Guard / Bobbin-winder installeren.

Ik wilde de Stop Motion-knop gebruiken die op de 201 in plaats van die kwam met het gespokte balanswiel dat ik heb gekocht, omdat de knop uit de 201 veel mooier was. Ik heb geprobeerd de stopmotion van 201-2 met de wasmachine van een model 128 te gebruiken, maar ze pasten niet goed. Ik heb vervolgens de wasmachine geprobeerd van de 201-2, en het leek prima te werken, maar ik besefte later dat metaal de wasmachine werd afgeschraapt, dus ik ging over naar het gebruik van de roestige oude wasmachine en de knop die bij het handwiel kwam.

Hier zijn een paar foto’s van het proces. Ik vraag me af of die pin die ik in de elektrische connector heb gevonden iets te voltooien met de gesmolten bedrading?

Ik heb het licht verwijderd, omdat ik niet op de bedrading reken en ik hou hoe dan ook de aan de voorkant gemonteerde lichten. Ik wikkelde een gouden lintverband over de gaten. In het geval dat u zich afvraagt, nee, houd ik er geen pinnen in. Ik naai met een heldere lamp in de buurt, en zonder de lichtafdekking in de weg om een ​​schaduw te werpen, is er genoeg licht op de naald. De blauwe tape op de aansteller van de steeklengte heeft de steeklengtes gemarkeerd in millimeters. Ik probeer een veel aantrekkelijkere optie te bedenken om de steeklengtes te markeren, maar de blauwe tape werkt voor nu. Het naaimachine bevindt zich op een cobbled tafeltafel op korte termijn, die op een tredelebasis zit, ik heb net gevonden op Craigslist voor $ 25. Uiteindelijk zal ik een beter tafelblad vinden of maken.

Een paar dingen die ik heb geleerd tijdens het opruimen van deze machine:

Plaats geen tandwielmeermiddel op de versnellingen van een zanger 201! Ze willen olie. In een zeer niet-me-achtige mode begon ik te reinigen en te oliën zonder eerst de handleiding te lezen, en omdat ik een oud vet zag in de lagere beste versnellingsafdekking, ging ik door met het toestel smeermiddel op alle versnellingen. Ik ontdekte een aanzienlijke toename van de hoeveelheid kracht die nodig is om het handwiel te draaien. Dan lees ik de handleiding, en het zegt om de versnellingen te oliën, dus ik moest alle GOOP schoonmaken en olie op de tandwielen op de tandwielen zetten. Het naaimachine draaide zich veel gemakkelijker om nadat ik het smeermiddel had schoongemaakt en de versnellingen geolied.

Hier is een zeer goede gids voor het verwijderen en vervangen van de Bobbin-zaak van 201. Het is veel eenvoudiger om te begrijpen dan de aanwijzingen in de handleiding.

De zanger 201 wordt typisch de beste kwaliteit thuis naaiende apparaatzanger genoemd die ooit is gemaakt en naaien wordt vergeleken met het besturen van een luxe auto. Na het naaien op mijn 201, ben ik er absoluut mee eens. Alles is stevig, perfect bewerkt en de tandwielaandrijving laat het heel soepel naaien. Het doet geweldig met zowel dikke als dunne stof, en het is een absoluut genot om mee te naaien.

Meestal nadat ik een vintage machine heb gekocht, voel ik de noodzaak om een ​​onderdelenapparaat te krijgen om het te kiezen. De 201 is echter zo goed gebouwd en duurzaam, ik denk niet dat ik een onderdelenmachine nodig heb. Ik kijk ernaar en denk ‘wat zou kunnen breken? ” Misschien heeft de veerveer op de spanningsamenstel mogelijk in een paar decennia nodig, maar ik heb al onderdelenmachines die dezelfde lente hebben. Als ik toevallig over een 201-1 of 201-3 tegen een goede prijs loop, weet ik niet zeker of ik het kan weerstaan ​​dat ik het kan om het te kopen.

Ik had een gesprek met mijn echtgenoot die zoiets gingen

DH: Dus, nu heb je het beste naaimachine ooit gemaakt, kun je stoppen met het kopen van naaimachines?
Ik: natuurlijk niet.

Hoewel ik misschien moest proberen te stoppen. Ik heb geen plekken meer om naaimachines te storten.

Deel dit:
Twitter
Facebook
Pinerest103
Meer

LinkedIn
Reddit

Zak
Tumblr

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

Mijn zanger 411GFOR de laatste paar jaar ben ik op zoek naar de ideale zig-zag naaimachine die kan worden betreden. Ik heb er geen gevonden die voldoet aan al mijn vereisten, maar ik heb meerdere gevonden die dichtbij komen. Mijn zanger 328K is allemaal metaal, het maakt veel van de steken die ik nodig heb, …
24 maart 2017in “Treadle Naaimachines”

Het vermijden van overgeslagen steken opKnitsi heeft problemen gehad met overgeslagen steken bij het naaien van alle soorten gebreide stoffen. Ik keek suggesties op voor het vermijden van overgeslagen steken, en ik dacht dat ik alles goed ging, maar niets dat ik heb geprobeerd geholpen. Ik begon me zorgen te maken dat mijn vintage naaimachines gewoon niet aan …
6 juni 2016in “Naaien”

Review: Janome 712T Treadle Naaien Machinethe Amazon Product Links in dit bericht zijn affiliate links. Als u op deze links klikt en iets koopt, zal ik een kleine commissie verdienen. Ik ben aan het naaien op Treadle Naaimachines Veel van mijn leven, en ik heb echt geen genot bij het naaien op elektrische machines, dus toen ik voor het eerst zag …
24 juli 2016in “Naaimachine beoordelingen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *